Kauraiset pellavasämpylät

Erittäin kuitupitoinen, hapanleipää muistuttava leipä:

1 l piimää
4 dl pellavansiemenrouhetta
4 kananmunaa
1 dl kauraleseitä
4 tl suolaa

Sekoita piimä ja rouheet, jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön, jotta saat taikinasta hapanta.

Sekoita joukkoon munat, suola ja kauraleseet.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia ja nauti!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Mixual

Janneaqui sanoi...

Hei, mielenkiintoinen resepti, mahtaa haitua paljon nestettä joten kalorit per paino ei pidä varmaan paikaansa- Oletko punninut valmiin leivän painon?

keskiviikko 23.01.2013 klo 17:00

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gefilus-piimä 1% rasvaa 28g11kcal0.9g1g0.3g0g
Kauralese 1.7g6kcal0.3g0.8g0.1g0.3g
Pellavansiemenrouhe,Risetti1.8g9kcal0.5g0.6g0.5g0.5g
Ruisjauho kokojyväjauho 1.5g4.7kcal0.1g0.9g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 6.1g8.8kcal0.8g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g80kcal5.2g6.6g3g2g
Valittu annoskoko39g40kcal2.6g3.3g1.5g1g
Annoskoko puolitettuna20g20kcal1.3g1.7g0.8g0.5g
Arvot/100g100g102kcal6.7g8.5g3.8g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=194478