Savusiikapiirakka

Sekoita perunasosejauhe ja piimä keskenään.

Lisää öljy.

Sekoita jauhot toisessa kulhossa ja nypi sitten sekaisin piimä-perunasoseen kanssa.

Lisää lopuksi vesi.

Voitele iso piirasvuoka (huom: halkaisija 27 cm). Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli.

Kun sipuli käytetään raakana, kannattaa huolehtia, että se on riittävän hienoa silppua.

Halutessasi voit kuullottaa sipulia kevyesti pannulla.

Leikkaa kala pieniksi paloiksi putsaten samalla ruodot pois.

Hienonna tilli.

Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 239 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2.1g7.3kcal0.2g1.5g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.4g22kcal0g0g2.4g0g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 0.9g2.8kcal0.1g0.5g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%1.6g4.1kcal0.2g0.2g0.1g0.8g
Perunasosejauhe valmistamaton 2.2g8.2kcal0.1g1.6g0.1g0.1g
Maustamaton jogurttirahka (Milbona), annos 250g4.1g2.4kcal0.3g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.3g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Savusiika savukala4.9g5.8kcal1g0g0.2g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl3.3g2.8kcal0g0.1g0.2g0g
Ranskankerma, Milbona3.3g10kcal0.1g0.1g1g0g
Juustoraastesekoitus (Gouda+Edam) (Lidl), annos 100g2.4g8kcal0.6g0.1g0.6g0g
Raejuusto, velbo, lidl (Velbo), annos 100g3.3g2.6kcal0.4g0.1g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 2.9g4.1kcal0.4g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g161kcal6.8g9g10g2g
Valittu annoskoko39g80kcal3.4g4.5g5g1g
Annoskoko puolitettuna20g40kcal1.7g2.3g2.5g0.5g
Arvot/100g100g205kcal8.7g11.5g12.8g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234166