Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)16g5.1kcal0.5g0.7g0g0g
Hiiva 0.8g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Siirappi 6.7g20kcal0g5g0g0g
Vehnälese 1g2.2kcal0.1g0.1g0g0.4g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)3.9g15kcal0.5g3g0.1g0.6g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g36kcal1.1g7.3g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g157kcal4.6g32.2g0.4g3g
Valittu annoskoko39g79kcal2.3g16.1g0.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna20g39kcal1.2g8.1g0.1g0.8g
Arvot/100g100g202kcal5.9g41.3g0.5g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881