Äidin Omenapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata margariini ja lisää siihen vesi.

Vatkaa muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja rasva-vesiseosta.

Kaada taikina vuokaan ja lohko omenat pinnalle.

Ripottele pinnalle 2tl sokeria ja 2tl kanelia.

Paista 200 asteessa kypsäksi.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta10g35kcal1.3g6.8g0.2g0.3g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 5.5g7.8kcal0.7g0g0.6g0g
Sokeri 8.4g34kcal0g8.4g0g0g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g3.3g24kcal0g0g2.6g0g
Vesi5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 6.6g2.4kcal0g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g209kcal4g32.2g6.8g0.8g
Valittu annoskoko39g105kcal2g16.1g3.4g0.4g
Annoskoko puolitettuna20g52kcal1g8.1g1.7g0.2g
Arvot/100g100g268kcal5.1g41.2g8.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310095