Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 1.1g3.2kcal0g0.8g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 12g36kcal1g6.5g0.2g1.6g
Vehnäjauho puolikarkea 7g24kcal0.7g4.9g0.1g0.2g
Auringonkukansiemen 2.7g16kcal0.6g0.3g1.3g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g158kcal4.6g25g3.2g4g
Valittu annoskoko39g79kcal2.3g12.5g1.6g2g
Annoskoko puolitettuna20g40kcal1.2g6.3g0.8g1g
Arvot/100g100g203kcal5.9g32g4.1g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326525