Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha18g30kcal3.4g0g1.8g0g
Sipuli (kuorittu)7.2g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Minttu, tuore (-), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Punaviini 7.2g5.1kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 2.2g3.1kcal0.3g0g0.2g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2g18kcal0g0g2g0g
Korppujauho 2.5g9kcal0.3g1.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g133kcal8.2g4.4g8g0.4g
Valittu annoskoko39g67kcal4.1g2.2g4g0.2g
Annoskoko puolitettuna20g33kcal2.1g1.1g2g0.1g
Arvot/100g100g170kcal10.5g5.6g10.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489