PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 4.5g1.9kcal0.4g0g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g7g2.8kcal0.3g0.4g0g0.1g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g8.6g6kcal1g0.3g0g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g6.9g2.7kcal0g0.5g0g0.2g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss5.2g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen6.9g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g35kcal4g3.4g0g1g
Valittu annoskoko39g18kcal2g1.7g0g0.5g
Annoskoko puolitettuna20g9kcal1g0.9g0g0.3g
Arvot/100g100g45kcal5.1g4.3g0g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=359209