Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 23g205kcal0g0g23.1g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g10g13kcal1.3g0g0.8g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl1.7g2.4kcal0.1g0.2g0.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.7g0.4kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)1.7g0.3kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g441kcal2.8g0.6g48.2g0g
Valittu annoskoko39g221kcal1.4g0.3g24.1g0g
Annoskoko puolitettuna20g110kcal0.7g0.2g12.1g0g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485