Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala3.9g13kcal0.6g2.3g0.1g0.4g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton0.5g1.7kcal0.1g0.1g0.1g0g
Voi vähäsuolainen 2.6g19kcal0g0g2.1g0g
Sokeri 0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Vesi1.6g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 3.1g22kcal0g0g2.5g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g6.1g21kcal0.1g5.4g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 3.8g5.3kcal0.5g0g0.4g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton1g3.3kcal0.2g0.1g0.2g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark2.6g14kcal0.2g0.8g1.1g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g5.2g6.3kcal0.1g0.2g0.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl7.4g25kcal0.1g0.2g2.6g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark0.7g3.7kcal0.1g0.2g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g272kcal4g19.4g19.8g0.8g
Valittu annoskoko39g136kcal2g9.7g9.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna20g68kcal1g4.9g5g0.2g
Arvot/100g100g350kcal5.1g24.9g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=397045