Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 5g36kcal0g0g4g0g
Sokeri 7.1g29kcal0g7.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu9g12kcal1g0g0.8g0g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g13g47kcal0.5g10.8g0.1g0.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 3.3g4.1kcal0.1g0.1g0.3g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.4g1.5kcal0.1g0g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g261kcal3.4g36.8g10.6g1g
Valittu annoskoko39g131kcal1.7g18.4g5.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna20g65kcal0.9g9.2g2.7g0.3g
Arvot/100g100g336kcal4.4g47.3g13.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=420822