Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g4.3g26kcal0.9g0.3g2.3g0g
Sokeri 4.3g17kcal0g4.3g0g0g
Voisarvi croissant 4.3g16kcal0.3g1.7g0.8g0.1g
Kananmuna kuoreton 1.3g1.9kcal0.2g0g0.1g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 0.5g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.3g15kcal0.4g3g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Raparperi 14g4.8kcal0.1g0.8g0g0.2g
Sokeri 1.5g6.3kcal0g1.5g0g0g
Fariinisokeri2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Vesi0.7g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g198kcal4g28.6g6.8g1g
Valittu annoskoko39g99kcal2g14.3g3.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna20g50kcal1g7.2g1.7g0.3g
Arvot/100g100g254kcal5.1g36.7g8.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=428759