Elisan siemennäkkäri

1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Tiinar64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g8.7g51kcal1.9g1.7g4.4g0.9g
Kananmuna kuoreton 10g14kcal1.2g0g1g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu4.4g24kcal1.1g0.8g2g0.2g
Pellavansiemen kokonainen 5.7g29kcal1.1g0.1g2.4g1.5g
Auringonkukansiemen 4.4g26kcal1g0.5g2.2g0.3g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g3.9g2.2kcal0.2g0.1g0.1g3.9g
Oliiviöljy 2.4g22kcal0g0g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g333kcal13g6.4g29g13.6g
Valittu annoskoko39g166kcal6.5g3.2g14.5g6.8g
Annoskoko puolitettuna20g83kcal3.3g1.6g7.3g3.4g
Arvot/100g100g426kcal16.6g8.2g37.1g17.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449107