Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)3.6g1kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g1.2g3.8kcal0.1g0.9g0g0.1g
Linssi-punainen (raaka)1.7g5.1kcal0.4g0.8g0g0.2g
Juuriselleri 2.4g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Palsternakka 2.7g1.7kcal0g0.3g0g0.1g
Oliiviöljy 0.4g3.1kcal0g0g0.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.6g1kcal0g0.2g0g0.1g
Valkokaali keräkaali 8.9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Lihaliemi laimennettu 2.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.2g0.7kcal0g0g0g0g
Vesi12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana79g41kcal1.2g6.2g0.8g1.8g
Valittu annoskoko39g21kcal0.6g3.1g0.4g0.9g
Annoskoko puolitettuna20g10kcal0.3g1.6g0.2g0.5g
Arvot/100g100g52kcal1.5g7.9g1g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251