Jogurttiporkkana sämpylät

1. Lämmitä jogurtti ja vesi seos kädenlämpöiseksi.

Sekoita hiiva joukkoon ilmavasti vatkaten niin kauan että hiiva on liuennut.

2. Lisää joukkoon suola, sokeri, raastettuporkkana ja öljy.

3. Alusta taikina jauhoilla.

4 Kohota kaksin kertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

5. Leivo n. 18 sämpylää.

Nostata hetki pellillä.

Voitele munalla tai basilikamuna seoksella.

6. Voideltujen sämpylöiden päälle voit viiltaa pienet viivat (esteettisesti mukavan näköiset)
7. Paista 225 astetta n. 10min

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1127 grammaa

Snyys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g2.3g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Sokeri 0.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.9g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 6.9g0kcal0g0g0g0g
Jogurtti, RELA, rasvaton, maustamaton (Ingman) 100 g, 1 dl6.9g3.1kcal0.3g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g177kcal5g29.6g3.6g1.8g
Valittu annoskoko39g88kcal2.5g14.8g1.8g0.9g
Annoskoko puolitettuna20g44kcal1.3g7.4g0.9g0.5g
Arvot/100g100g226kcal6.4g37.9g4.6g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=81603