Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 11g3.2kcal0.1g0.5g0g0.2g
Selleri, annos 50g4.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g11g3.1kcal0.1g0.7g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)3.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl4.4g15kcal0.1g0.1g1.6g0g
Juustoraaste emmental punaleima4.4g17kcal1.3g0g1.3g0g
Vehnäjauho, sunnuntai0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g82kcal3.2g3.6g5.8g1.2g
Valittu annoskoko39g41kcal1.6g1.8g2.9g0.6g
Annoskoko puolitettuna20g21kcal0.8g0.9g1.5g0.3g
Arvot/100g100g105kcal4.1g4.6g7.5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465