AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 5.6g11kcal0.1g0g1.1g0.4g
Oliiviöljy 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g1.3g5kcal0.3g0g0.4g0g
Parmesan formaggio da pasta0.9g4.3kcal0.4g0g0.3g0g
Chili, vihreä, tuore 0.6g0.3kcal0g0g0g0g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g1.6g0.5kcal0g0.2g0g0g
Spagetti, keitetty, öljyä 28g28kcal0.8g5.4g0.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g126kcal3.2g11.2g7.2g1.4g
Valittu annoskoko39g63kcal1.6g5.6g3.6g0.7g
Annoskoko puolitettuna20g32kcal0.8g2.8g1.8g0.4g
Arvot/100g100g161kcal4.1g14.3g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925