Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 26g20kcal0.5g4g0.1g0.3g
Sipuli 4.3g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Janssonfileet (rainbow)4.3g6.3kcal0.4g0.6g0.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl3.5g12kcal0.1g0.1g1.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.4g3.2kcal0g0g0.3g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g86kcal2.2g9.8g3.6g0.8g
Valittu annoskoko39g43kcal1.1g4.9g1.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna20g22kcal0.6g2.5g0.9g0.2g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.5g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083