Pizzapohja kevennetty

5 dl vettä
1pss kuivahiiva
1 rkl (15ml) öljyä
2 tl (10ml) suolaa
500 g (8,5dl) vehnäjauhoja

Sekoita 42 asteiseen veteen suola ja lisää osaan jauhoista lisätty kuivahiiva, sekoita hyvin ja lisää loput jauhoista pikkuhiljaa vaivaten.

Lisää lopuksi öljy.

Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Levitä kahdelle uunipellille tai leikkaa taikina 10 osaan.

Päälle tomaattimurskaa ja täytteitä maun mukaan, lopuksi juustoraaste ja pizzamauste.

Paista 225C uunissa n. 7-10 min.
Annospohjat voi kaulita kappaleittain suoraan leivinpaperin päälle, nosta pohjat paperin kanssa päällekkäin ja pakasta.

Voit ottaa pakkasesta yksi kerrallaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Uneton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.6g5.1kcal0g0g0.6g0g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 19g66kcal2g13.4g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana79g142kcal4g26.8g1.6g1.4g
Valittu annoskoko39g71kcal2g13.4g0.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna20g36kcal1g6.7g0.4g0.4g
Arvot/100g100g180kcal5.1g34g2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156263