Hollandaise

Laakerinlehti
1/4 tl mustapippureita (kokonaisia)
1/2 rkl vettä

Etikka, laakerinlehti, pippurit ja vesi kasariin.

Kuumenna kuplivaksi ja keitä kokoon niin, että puolet jää jäljelle.

Munankeltuaiset kulhoon ja vesihauteeseen.

Etikkaseos siivilöitynä perään.

Vatkaa voikuutiot yksitellen mukaan.

Suolaa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 53 grammaa

Harzam
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)27g191kcal0g0g21.2g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 7.6g22kcal1.2g0g1.9g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)5.7g1.1kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana80g427kcal2.4g0.8g46.2g0g
Valittu annoskoko40g214kcal1.2g0.4g23.1g0g
Annoskoko puolitettuna20g107kcal0.6g0.2g11.6g0g
Arvot/100g100g536kcal3g1g58g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=67435