Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 4.2g12kcal0.4g2.2g0.1g0.4g
Papu valkoinen, keitetty 16g17kcal1.3g2.2g0.1g1.1g
Maustekurkku sokerisuolattu 10g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g3.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g2.1g12kcal0.4g0.5g1g0.2g
Viinietikka balsami0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g3.4g5.1kcal0g0.2g0.4g0g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g0.9g3.6kcal0.3g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana80g106kcal5g11.2g3.8g4g
Valittu annoskoko40g53kcal2.5g5.6g1.9g2g
Annoskoko puolitettuna20g27kcal1.3g2.8g1g1g
Arvot/100g100g133kcal6.3g14.1g4.8g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481