Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta21g75kcal2.7g14.7g0.4g0.7g
Kuivahiiva, annos 11g0.8g2.8kcal0.3g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow1.6g15kcal0g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana80g185kcal6g30g4g1.4g
Valittu annoskoko40g93kcal3g15g2g0.7g
Annoskoko puolitettuna20g46kcal1.5g7.5g1g0.4g
Arvot/100g100g232kcal7.5g37.5g5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132