Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 10g90kcal0g0g10.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Tomaatti, tuore38g7.6kcal0.2g1.4g0.1g0.5g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 50g159kcal12.2g22.8g0.9g4.4g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g3.7g15kcal0.1g0.7g1.3g0g
Korianteri, tuore, annos 20g5g1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana780g569kcal26.6g54.4g25g11.2g
Valittu annoskoko390g284kcal13.3g27.2g12.5g5.6g
Annoskoko puolitettuna195g142kcal6.7g13.6g6.3g2.8g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962