Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste7.5g0kcal0g0g0g0g
Voi 113g819kcal1.3g0.5g91.8g0g
Manteli 56g348kcal13.6g3.7g30.5g4.1g
Vehnälese 4.5g10kcal0.6g0.7g0.2g1.7g
Psylliumkuitu, annos 6g3.8g1.9kcal0g0g0g3.1g
Kaakaojauhe sokeroitu 4.5g19kcal0.3g3.5g0.4g0g
Kahvijuoma, keskiarvo 11g0.4kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 113g373kcal2.3g3.4g39.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.9g3.8kcal0g0.9g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g38g194kcal3.8g8.6g16.1g0g
Raparperi 38g13kcal0.3g2.1g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana780g3563kcal44.4g46.8g357g18.8g
Valittu annoskoko390g1781kcal22.2g23.4g178.5g9.4g
Annoskoko puolitettuna195g891kcal11.1g11.7g89.3g4.7g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905