Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 110g30kcal1.3g4.4g0.2g2.3g
Sipuli (kuorittu)5.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)41g13kcal0.7g1.9g0g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g15g15kcal0.6g2.6g0g0.8g
Chili paprika punainen4.4g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Persilja1.1g0.1kcal0g0g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Paprika, punainen22g5.6kcal0.2g1g0.1g0.4g
Kasvisliemikuutio, Knorr2.2g6.1kcal0.2g0.2g0.5g0g
Porkkana 33g11kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)3.3g6.2kcal0g1.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 131g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 22g6.6kcal0.2g1.1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana780g194kcal7.2g30.6g1.8g9.8g
Valittu annoskoko390g97kcal3.6g15.3g0.9g4.9g
Annoskoko puolitettuna195g49kcal1.8g7.7g0.5g2.5g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325990