Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1431g549kcal14.3g98.7g2.9g35.8g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g858g2833kcal137.3g532.2g17.2g51.5g
Kerma,kevyt 7%,flora715g572kcal7.2g32.2g50.1g0g
Aurajuusto243g827kcal48.6g0g70.5g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g286g43kcal2.9g5.7g0.6g4g
Sipuli (kuorittu)286g77kcal3.7g13.7g0.6g4.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g23g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl43g386kcal0g0g42.9g0g
Mustapippuri 5.7g16kcal0.6g2.2g0.2g1.5g
Suola, annos 3g8.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7800g10655kcal432.8g1376.8g370.2g196.4g
Valittu annoskoko3900g5327kcal216.4g688.4g185.1g98.2g
Annoskoko puolitettuna1950g2664kcal108.2g344.2g92.6g49.1g
Arvot/100g100g137kcal5.5g17.7g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276054