Lesesämpylät terveellisempi

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 160g119kcal21g1.8g0.6g11g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g640g1856kcal64g364.8g14.7g128g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit224g896kcal89.6g35.8g44.8g33.6g
Maito, Kevyt1600g736kcal51.2g76.8g24g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen192g883kcal38g1.9g80.4g58.8g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g64g378kcal16.6g5.8g35.2g7.7g
Ruokaöljy keskiarvo 160g1414kcal0g0g159.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai768g2688kcal92.2g545.3g16.1g23g
Vehnälese 77g175kcal10.2g11.8g3.5g28.8g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g19g24kcal1.4g3.1g0.6g13.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7808g18337kcal768.4g2094.2g759.4g608.6g
Valittu annoskoko3904g9168kcal384.2g1047.1g379.7g304.3g
Annoskoko puolitettuna1952g4584kcal192.1g523.6g189.9g152.2g
Arvot/100g100g235kcal9.8g26.8g9.7g7.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222218