Kesäkurpisakakku

Raasta kesäkurpisa.

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kesäkurpitsa raasteeseen öljy ja sekoita joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään.

Lisää lopuksi taikinaan.

Kaada taikina isoon kuivakakkuvuokaan.

Tai kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Säilyy myös ilman pakastusta pitkää ellei tule syödyksi :)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)38g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Sokeri 64g259kcal0g63.7g0g0g
Rypsiöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Kesäkurpitsa zucchini 100g18kcal0.6g2.5g0.4g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 90g309kcal9.2g63g1.1g3.1g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.5g1.8kcal0g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Rusina 30g88kcal0.8g18g0.1g2.9g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g20g120kcal4.8g1.3g10.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana783g2505kcal39.2g303.8g121.6g13.4g
Valittu annoskoko391g1253kcal19.6g151.9g60.8g6.7g
Annoskoko puolitettuna196g626kcal9.8g76g30.4g3.4g
Arvot/100g100g320kcal5g38.8g15.5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310097