AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 56g112kcal1.5g0.4g10.9g3.8g
Oliiviöljy 16g138kcal0g0g15.7g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g13g50kcal2.8g0g4.1g0g
Parmesan formaggio da pasta9g43kcal3.8g0g3.1g0g
Chili, vihreä, tuore 6.3g2.8kcal0.1g0.5g0g0.1g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g16g4.7kcal0.1g1.7g0g0.5g
Spagetti, keitetty, öljyä 275g278kcal8.3g54g2.3g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana782g1257kcal33.2g113.2g72.2g14.2g
Valittu annoskoko391g628kcal16.6g56.6g36.1g7.1g
Annoskoko puolitettuna196g314kcal8.3g28.3g18.1g3.6g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925