Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Sokeri 56g229kcal0g56.3g0g0g
Maito, Kevyt28g13kcal0.9g1.4g0.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl28g96kcal0.6g0.8g9.9g0g
Voi 60% rasvaa 27g146kcal0.2g0.1g16.3g0g
Leivinjauhe 2.8g4.9kcal0.1g1.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.5g51.3g0.9g2.6g
Raparperi 85g29kcal0.6g4.6g0.1g1.2g
Voi 60% rasvaa 14g77kcal0.1g0.1g8.6g0g
Sokeri 28g114kcal0g28.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana783g2132kcal31.6g313.4g79.2g8.8g
Valittu annoskoko392g1066kcal15.8g156.7g39.6g4.4g
Annoskoko puolitettuna196g533kcal7.9g78.4g19.8g2.2g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273