Mustikkapaistos

Sekoita 1 tl leivinjauhe 1½ dl jauhoihin ja sekoita paistospohjan ainekset (1 dl ruishiutaleita, 1 dl fariinisokeria, 1 dl voisulaa, muna) keskenään taikinaksi.

Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun ja ruishiutaleilla leivitetyn vuoan pohjalle.

Levitä päälle mustikat (3 dl). Sekoita muruseos (½dl voisulaa, 1 dl fariinisokeria, 2 dl ruishiutaleita) ja ripottele seos mustikoiden päälle.

Paista 200 asteessa alatasolla n. 30 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl50g180kcal6g35.4g1g0g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruishiutaleet, Myllyn paras (1dl=40g)60g183kcal5.8g36.7g1.2g8.7g
Fariinisokeri87g355kcal0g87.2g0g0g
Voi 75g543kcal0.9g0.3g60.9g0g
Muna, annos 60g30g26kcal2.3g0.3g1.8g0g
Mustikka metsä- 90g40kcal0.4g5.7g0.5g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana784g2652kcal30.8g331.4g130.8g23.4g
Valittu annoskoko392g1326kcal15.4g165.7g65.4g11.7g
Annoskoko puolitettuna196g663kcal7.7g82.9g32.7g5.9g
Arvot/100g100g338kcal3.9g42.3g16.7g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=300592