Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 81g27kcal2.5g4g0.1g0g
Hiiva 7g5.2kcal0.9g0.1g0g0.5g
Sokeri 22g87kcal0g21.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 146g500kcal14.9g102.1g1.7g5.1g
Margariini 80 % laktoositon 18g122kcal0.1g0g13.8g0g
Kananmuna kuoreton 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 59g521kcal0.4g0.2g58.6g0g
Sokeri 48g197kcal0g48.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana784g2953kcal40.6g352.6g150.8g11.2g
Valittu annoskoko392g1477kcal20.3g176.3g75.4g5.6g
Annoskoko puolitettuna196g738kcal10.2g88.2g37.7g2.8g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288853