Aapon hernesoppa

-Pese herneet.

-Liota herneitä vuorokausi.

-Laita herneet kiehumaan ja kuori vaahto.

-Lisää suola, aromisuola, mustapippuri + 2tl meiramia
-Kiehuta hernekeittoa 2 tuntia miedolla lämmöllä.

-Paista palvikinkku ilman lisättyä rasvaa, siivilöi lopuksi ylimääräinen rasva.

-Paista porsaan suikaleet ilman lisättyä rasvaa.

-Lisää lihat keittoon.

-Pilko porkkanat ja lisää keittoon kun keitto on kiehunut reilun tunnin.

-Lisää sipuli ja sinappi keittoon.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 224 grammaa

Aapo69
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 52g156kcal9.2g25g0.5g5.5g
Vesi258g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 0.4g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Palvikinkku, ylikypsä (Pirkka)12g37kcal1.4g0.1g3.5g0g
Maustamaton porsaan kevyt suikale (Atria), annos 100g24g21kcal4g0.1g0.6g0g
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Sinappi, mieto, meira 125g3g5kcal0.1g0.7g0.2g0g
Porkkana 26g8.4kcal0.2g1.4g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana784g469kcal30.4g56.8g9.8g13.4g
Valittu annoskoko392g235kcal15.2g28.4g4.9g6.7g
Annoskoko puolitettuna196g117kcal7.6g14.2g2.5g3.4g
Arvot/100g100g60kcal3.9g7.2g1.3g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138568