Mustikkapaistos

Sekoita 1 tl leivinjauhe 1½ dl jauhoihin ja sekoita paistospohjan ainekset (1 dl ruishiutaleita, 1 dl fariinisokeria, 1 dl voisulaa, muna) keskenään taikinaksi.

Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun ja ruishiutaleilla leivitetyn vuoan pohjalle.

Levitä päälle mustikat (3 dl). Sekoita muruseos (½dl voisulaa, 1 dl fariinisokeria, 2 dl ruishiutaleita) ja ripottele seos mustikoiden päälle.

Paista 200 asteessa alatasolla n. 30 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl50g180kcal6g35.5g1g0g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruishiutaleet, Myllyn paras (1dl=40g)60g183kcal5.8g36.8g1.2g8.7g
Fariinisokeri88g355kcal0g87.4g0g0g
Voi 75g544kcal0.9g0.3g61g0g
Muna, annos 60g30g26kcal2.3g0.3g1.8g0g
Mustikka metsä- 90g40kcal0.4g5.8g0.5g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana785g2657kcal30.8g332.4g131g23.4g
Valittu annoskoko393g1329kcal15.4g166.2g65.5g11.7g
Annoskoko puolitettuna196g664kcal7.7g83.1g32.8g5.9g
Arvot/100g100g338kcal3.9g42.3g16.7g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=300592