Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g38g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 557g2082kcal80.7g317.2g40.6g55.7g
Vehnäjauho puolikarkea 1357g4655kcal138.2g949.6g16.3g47.5g
Sokeri 42g169kcal0g41.7g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1739g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)174g1252kcal1.7g1.7g139.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7840g16317kcal441.2g2620.4g392g206.4g
Valittu annoskoko3920g8159kcal220.6g1310.2g196g103.2g
Annoskoko puolitettuna1960g4079kcal110.3g655.1g98g51.6g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623