Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)1610g515kcal53.1g72.4g0g0g
Hiiva 81g60kcal10.6g0.9g0.3g5.6g
Siirappi 676g2038kcal0.7g501g0g0g
Vehnälese 97g220kcal12.9g14.9g4.3g36.2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)386g1464kcal45.2g297.5g8.5g55.3g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1046g3590kcal106.6g732.5g12.6g36.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7840g15777kcal458.2g3238.4g51.4g267.4g
Valittu annoskoko3920g7889kcal229.1g1619.2g25.7g133.7g
Annoskoko puolitettuna1960g3944kcal114.6g809.6g12.9g66.9g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881