Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g1803g180kcal10.8g25.2g1.8g12.6g
Sokeri 307g1244kcal0g306.3g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L1082g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 541g179kcal0g2.7g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g9g3.6kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 29g31kcal2.3g4.7g0.2g0.6g
Tilli, tuore 144g43kcal5.3g1.3g1.2g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7848g3363kcal36.8g680.4g6.4g32.4g
Valittu annoskoko3924g1682kcal18.4g340.2g3.2g16.2g
Annoskoko puolitettuna1962g841kcal9.2g170.1g1.6g8.1g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108