Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 60g10kcal1.3g0.2g0.2g0.9g
Parsakaali brokkoli 180g63kcal8.3g3.5g0.5g4.5g
Kookoskerma, kara60g150kcal2.8g0.8g15g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Kalaliemi (kake) (Maggi)12g30kcal0.7g5g0.7g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl14g122kcal0g0g13.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.6g3.7kcal0.3g0.6g0g0.1g
Chili paprika punainen9g3.6kcal0.2g0.8g0g0g
Soijakastike 11g6.5kcal0.6g1g0g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 4.8g18kcal0.3g4g0.1g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu9g7.2kcal0.2g1.6g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana786g844kcal30.2g37.8g60.4g12.6g
Valittu annoskoko393g422kcal15.1g18.9g30.2g6.3g
Annoskoko puolitettuna196g211kcal7.6g9.5g15.1g3.2g
Arvot/100g100g107kcal3.8g4.8g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276553