Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 35g8kcal0.6g0.8g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Juuriselleri 18g5.5kcal0.2g0.8g0g0.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.2g47kcal0g0g5.2g0g
Tomaattipyree, Pirkka12g10kcal0.4g2.3g0.1g0.1g
Vesi140g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g1.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste70g69kcal12.6g0g1.9g0g
Katkarapu pienet (pirkka)32g21kcal4.7g0g0.2g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)44g45kcal7.4g0.7g1.2g0g
Valkoviini kuiva 18g12kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana788g447kcal52.6g11.4g17.4g3.2g
Valittu annoskoko394g224kcal26.3g5.7g8.7g1.6g
Annoskoko puolitettuna197g112kcal13.2g2.9g4.4g0.8g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.4g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156