Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g188g116kcal6.2g14.8g3.4g0.9g
Kaurahiutaleita(lidl)50g175kcal7g28g3.4g5g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g88g37kcal8.6g0.3g0.1g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g1.2g4.7kcal0g1.2g0g0g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.5g7.8kcal0.3g1.5g0.2g0.7g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.5g9kcal0.1g2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana787g699kcal44.4g95.6g14.4g13.2g
Valittu annoskoko394g350kcal22.2g47.8g7.2g6.6g
Annoskoko puolitettuna197g175kcal11.1g23.9g3.6g3.3g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601