Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1063g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g346g97kcal2.1g20.6g0.7g8.6g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g1063g3296kcal26.6g797.3g5.3g79.7g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g1063g3614kcal26.6g882.3g5.3g21.3g
Kuivahiiva, annos 11g29g105kcal13.2g11.7g1.8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl66g598kcal0g0g66.4g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl106g361kcal14.9g59.5g7.1g11.7g
Pellavansiemenrouhe,Risetti173g864kcal43g57.5g49.8g49.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7872g17870kcal252.8g3657.8g272.8g340.8g
Valittu annoskoko3936g8935kcal126.4g1828.9g136.4g170.4g
Annoskoko puolitettuna1968g4468kcal63.2g914.5g68.2g85.2g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140049