Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 95g691kcal1.1g0.4g77.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1144g377kcal37.7g56g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1735g6071kcal208.1g1231.5g36.4g52g
Hiiva, 50g191g116kcal25g2.1g0.8g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g381g221kcal34.3g19.1g0.8g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]381g534kcal53.4g53.4g13g183g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7872g16021kcal719.2g2725g257g470g
Valittu annoskoko3936g8011kcal359.6g1362.5g128.5g235g
Annoskoko puolitettuna1968g4005kcal179.8g681.3g64.3g117.5g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427