Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow75g75kcal17.2g0g0.7g0g
Herkkusieni 64g10kcal1.3g0.2g0.2g1g
Sipuli 56g17kcal0.7g2.7g0.1g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.5g4.7kcal0.4g0.7g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 3.7g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Vesi112g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g1.9g4.1kcal0.3g0.3g0.2g0g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%38g71kcal3.7g1.9g5.2g0g
Tilli, tuore 38g11kcal1.4g0.3g0.3g0.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana789g448kcal50.8g17.6g17.2g6.2g
Valittu annoskoko395g224kcal25.4g8.8g8.6g3.1g
Annoskoko puolitettuna197g112kcal12.7g4.4g4.3g1.6g
Arvot/100g100g57kcal6.4g2.2g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343