Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g40g220kcal0.4g0.4g24g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42g0.7g2.1g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Tomaattimurska 3000g882kcal16.8g159g6g57g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g400g240kcal3.6g20.8g16g1.2g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 16g11kcal0.2g1.8g0.2g0.6g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.6g0.3kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 4g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7885g3179kcal57.8g457g94.2g124.8g
Valittu annoskoko3943g1589kcal28.9g228.5g47.1g62.4g
Annoskoko puolitettuna1971g795kcal14.5g114.3g23.6g31.2g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343928