Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 153g59kcal1.5g10.6g0.3g3.8g
Vesi110g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g2.4g7.7kcal0.1g0.4g0.6g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g22g5.9kcal0.3g1.1g0g0.4g
Rypsiöljy rainbow1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g39g118kcal8.3g0.4g8.3g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g44g25kcal1.8g2.1g1.1g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g11g37kcal2.2g0g3.2g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g13g26kcal1.1g0.4g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana791g579kcal30.6g30g33.6g8.4g
Valittu annoskoko395g290kcal15.3g15g16.8g4.2g
Annoskoko puolitettuna198g145kcal7.7g7.5g8.4g2.1g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310589