Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g25g9kcal0.1g1.5g0.3g0g
Fenkoli, annos 100g1000g310kcal12.4g72.9g2g31g
Purjosipuli 500g115kcal9.1g12g1g10.5g
Tilli mauste125g21kcal1.8g1.3g1g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)163g203kcal15.1g4.5g13g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl38g338kcal0g0g37.5g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g500g850kcal10g8g86g3g
Sitruunamehu, laimentamaton38g7.9kcal0.1g0.6g0g0g
Kirjolohifilee 1563g2583kcal261.7g0g171.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7900g8873kcal620.6g201.6g625.4g89g
Valittu annoskoko3950g4437kcal310.3g100.8g312.7g44.5g
Annoskoko puolitettuna1975g2218kcal155.2g50.4g156.4g22.3g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307