Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 113g33kcal1.1g5.2g0.3g2g
Selleri, annos 50g45g6.3kcal0.5g1.4g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g113g32kcal0.7g6.7g0.2g2.8g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Kuohukerma,valio,2dl45g153kcal0.9g1.4g15.8g0g
Juustoraaste emmental punaleima45g176kcal13.1g0g13.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai2.2g7.9kcal0.3g1.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana792g832kcal34g35.8g59.8g11g
Valittu annoskoko396g416kcal17g17.9g29.9g5.5g
Annoskoko puolitettuna198g208kcal8.5g9g15g2.8g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465