Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Valkosipuli 36g39kcal2.8g5.9g0.2g0.8g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g120g388kcal12g90g2.6g13.2g
Linssi-punainen (raaka)170g518kcal42.6g85.2g1.7g15.3g
Juuriselleri 242g76kcal3g11.2g0.5g7.5g
Palsternakka 271g173kcal1.4g32g1.1g12.2g
Oliiviöljy 36g318kcal0g0g36g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g360g101kcal2.2g21.4g0.7g9g
Valkokaali keräkaali 900g250kcal10.7g36.5g1.8g18.9g
Lihaliemi laimennettu 240g45kcal0g7.2g1.4g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 24g70kcal2.6g3.6g5g0.1g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7920g4151kcal164g620.6g103.4g166.2g
Valittu annoskoko3960g2075kcal82g310.3g51.7g83.1g
Annoskoko puolitettuna1980g1038kcal41g155.2g25.9g41.6g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251