Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g1703g6471kcal92g544.9g425.7g28.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.4g31kcal0g0g3.4g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1277g2906kcal242.7g0g217.1g0g
Peruna, vanha, kuorittu 255g195kcal4.8g39.6g0.5g2.6g
Sipuli (kuorittu)33g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g34g35kcal2.7g5.6g0.2g0.7g
Maustepippuri, annos 1g2.1g0.1kcal0g0g0g0g
Persilja 106g29kcal1.5g1.2g0.2g8.5g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)426g702kcal12.8g17g63.9g0g
Kananmuna 50g(kpl)128g161kcal14g0.4g11.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7936g21077kcal741.8g1220.6g1445.2g82.6g
Valittu annoskoko3968g10539kcal370.9g610.3g722.6g41.3g
Annoskoko puolitettuna1984g5269kcal185.5g305.2g361.3g20.7g
Arvot/100g100g266kcal9.3g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267176