Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 75g239kcal18.3g34.3g1.4g6.7g
Vesi, vesijohtovesi 281g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Sipuli 11g3.4kcal0.1g0.5g0g0.2g
Pinaatti 28g3.8kcal0.5g0.1g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana795g525kcal37.8g69.8g6.8g14.6g
Valittu annoskoko398g263kcal18.9g34.9g3.4g7.3g
Annoskoko puolitettuna199g131kcal9.5g17.5g1.7g3.7g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385