Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 42g123kcal4.4g22g0.9g4.1g
Papu valkoinen, keitetty 160g172kcal13.5g22.4g0.6g11.2g
Maustekurkku sokerisuolattu 95g19kcal0.7g2.8g0.1g1.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g33g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g21g119kcal3.7g4.9g10.3g2.5g
Viinietikka balsami4.2g1.5kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g34g51kcal0.3g2g4.4g0.2g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g9g36kcal3g0g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana795g1061kcal52g111.4g38g40.6g
Valittu annoskoko398g530kcal26g55.7g19g20.3g
Annoskoko puolitettuna199g265kcal13g27.9g9.5g10.2g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14g4.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481